Open Kerk

Onze kerk is elke dag open van minstens 8.30 tot 18.00 uur, 365 of 366 dagen per jaar. Bij ons kom je dus nooit aan een gesloten deur te staan. Ook als niet- of anders-gelovige ben je hier welkom.

Binnenkomen in onze kerk is de stap wagen uit de drukte van het leven en de stad, binnentreden in een weldadige stilte die rust brengt in de ziel. Hoe je die stilte beleeft en invult, is jouw keuze.  Het enige wat we van je verwachten is dat je de stilte van de anderen respecteert.

Veel mensen komen hier bidden bij één van hun geliefde heiligen, anderen wagen zich aan een ontmoeting met de Ene. Voor nog anderen gaat het vooral om een ontmoeting met zichzelf.

Mocht dat voor jou niet genoeg zijn, dan is er ’s namiddags iemand te vinden met een luisterend oor. Iemand die er helemaal is voor jouw verhaal of jouw stilte.

Wie verder in de stilte van dit huis wil doordringen, kan over de altaarhoogte stappen in de richting van het koor. Vandaaruit kan je ’s namiddags zelfs doordringen tot in het kloosterpand.