Bronmomenten

WE KOMEN SAMEN

OM MET WOORDEN EN TEKENEN

BIJBELSE VERHALEN

TOT – in ons – LEVEN TE BRENGEN

 

In zijn boek ‘Van macht ontdaan‘ houdt René Grotenhuis een pleidooi voor plaatsen waar gezocht wordt de christelijke boodschap opnieuw betekenisvol te maken voor de wereld van vandaag. HIj hoopt op zo’n centrum in elke middelgrote stad. Eén van de opdrachten van zo’n centrum is opnieuw aan de slag te gaan met teksten, muziek en beelden en zo aanknopingspunten te bieden aan mensen buiten de geloofsgemeenschap. Het is een opdracht waar De Bremstruik graag zijn schouders onder zet.

Deze ‘bronmomenten’ zijn niet gericht op mensen die zich in de bestaande liturgie als vissen in het water voelen, al zijn ook zij van harte welkom. We zoeken naar woorden en tekenen die aansprekend zijn voor twijfelaars met verlangen en voor gelovigen met vragen.

We laten daarom bewust de klassieke paden achter ons, niet omdat we die slecht of achterhaald vinden, maar omdat er teveel mensen zijn die er zich niet in thuis voelen. We zijn ervan overtuigd dat Jezus en de bijbel ook aan deze mensen veel te bieden hebben en we hopen wegen te vinden om aan hun hunkering te beantwoorden.

Misschien vind je dit alles nog wat vaag, weet je niet zo goed wat er je in zo’n ‘bronmoment’ te wachten staat. Dat is ook zo voor ons, we beginnen aan een zoekend leerproces en de tijd zal uitwijzen waar ons dit brengen zal. Slechts één ding weten we met zekerheid, we komen aan bij de Bron – een bron met een hoofdletter.

Ben je nieuwsgierig? Kom dan eens langs op zaterdag om 18 uur. Misschien blijf je wel plakken.